Rate this item
(0 votes)

Richard Hoek brengt eerste solo single uit : Pluk De Dag !

Gepubliceerd september 10, 2020
Vol trots presenteert singer-songwriter Richard Hoek uit Usquert zijn eerste solo single. Afgelopen maanden werd er hard gewerkt aan het nieuwe lied met de titel “Pluk de dag”.
Op vrijdag 14 augustus 2020 zal het Gronings talige lied officieel uitgebracht gaan worden.

Richard Hoek is misschien beter bij het publiek bekend als de zanger van het muzikanten duo Richard&Ronald, welke in 2019 de twee inmiddels bekende Groningse single’s “Prachteg Stee” en “Allinneg op de A28” succesvol hebben uitgebracht. Beide liedjes werden door Richard Hoek geschreven en “Prachteg Stee” kwam zelfs in de jaarlijst “Alle50goud” van RTV Noord“ terecht. Met de Corona crisis in de afgelopen maanden werden alle optredens van Richard&Ronald afgelast en kwam ook Richard Hoek thuis te zitten. RTV Noord deed in die periode een oproep aan alle regionale artiesten om een troostlaidje te maken en daar gaf Richard Hoek, naast vele andere artiesten, ook graag gehoor aan. Hij schreef het Groningse troostliedje “Kop der veur” en kwam hiermee uit. Dit lied is, met enig kunst en vliegwerk in de thuisstudio van Richard Hoek, volledig zelf door hem geschreven en gemaakt en werd derhalve goed in de media ontvangen. Het beviel hem goed om ook alleen muziek te maken en besloot om naast het muzikantenduo Richard&Ronald ook solo dingen in de muziek als zanger te gaan ondernemen. Dit voorjaar schreef hij het lied “Pluk de Dag” en aan het begin van deze zomer dook hij de studio in. Het nieuwe lied met de titel “Pluk de dag” is een vrolijk en uptempo Groningstalig popnummer geworden en werd geheel door hemzelf geschreven en gecomponeerd. Het lied werd gearrangeerd in de opnamestudio van Mark Music Production in Eelde. Richard Hoek is zeer trots op het eindproduct en zijn dank gaat uit naar Mark Pepping, die hem in het hele proces goed heeft weten te ondersteunen. Ook dankt hij zangeres Kim Oosterhoff voor haar mooie achtergrond zang in de track. Richard hoopt dat het nieuwe lied bij velen in de smaak zal vallen. Singer-songwriter Richard Hoek is in 1976 geboren in het Groningse wierdedorpje Usquert en is hier nog steeds woonachtig. Hij heeft een passie voor gitaar spelen en muziek in het algemeen. Hij schrijft liedjes in het Groningse dialect ofwel in het Nederlands.
Het lied “Pluk de dag” wordt officieel uitgebracht op 14 Augustus 2020 en is dan beschikbaar voor iedereen. Op de Facebook-pagina en het Youtube-kanaal van Richard Hoek kun je het lied beluisteren en zien met een bijbehorende videoclip. Verder kun je het vinden op alle andere mediakanalen en streamingsdiensten, zoals: Spotify, Deezer, Itunes, etc.
U kunt Richard Hoek volgen of liken op Facebook, Twitter, Instagram en Youtube.

Meer informatie : Facebook Richard Hoek

Media