Nieuwe Single Sabien Tiels : Hoop !

Gepubliceerd maart 18, 2021
‘HOOP’ is wat ons allemaal overeind houdt, in corona-tijden maar ook in een moeilijk moment in het leven of in de relatie. Sabien schreef er een nummer over, met een bredere betekenis dan je zou denken. De veelzijdigheid van Sabien Tiels als songschrijfster blijft verbazen.
De meeste van haar songs schrijft ze volledig zelf maar ook als ze met anderen samen schrijft drukt ze duidelijk haar ‘Tiels’-stempel op het eindresultaat. ‘Als jij het niet meer weet’ was daarvan alweer een mooi bewijs. De nieuwe single, ‘HOOP’, is dat zo mogelijk nog explicieter. De song werd geschreven op het recente internationale songschrijfkamp gesponsord door SACEM, de Franse collega van Sabam & Buma-Stemra. Hoewel het kamp voor één keer volledig digitaal werd georganiseerd – u weet waarom – werden er toch een aantal pareltjes geschreven. ‘HOOP’ is daarvan de eerste die het levenslicht ziet. Sabien schreef uiteraard de tekst, de muziek deed ze samen met Emil Cooper Leplay en David Simon. De Londense David is vooral in de Aziatische wereld een bekende naam... Emil is een jonge Parijzenaar die vooral als filmcomponist aan de weg timmert. De eerste samenwerking met Sabien resulteerde meteen in het zeer mooie, licht soul- en gospel geïnspireerde ‘HOOP’ . En is dat niet waar we allemaal heel veel behoefte aan hebben in dit Nieuwe 2021? Hoop op een werkend vaccin, in voldoende aantallen en toegediend aan zoveel mogelijk mensen, hoop op het hernemen van ons normale leven, de vrienden en familie weer eens ECHT terugzien.

Sabien steekt, onder meer via die deelname aan dergelijke songschrijfkampen (ze deed ook al mee aan Song City in 2017 en 2018) voorzichtig haar neus tegen het internationale raam. Songs van haar werden opgenomen in onder meer de Spotify-playlists POP Trails en POP Galore, waar ze in het gezelschap staat van onder meer Zara Larsson en Ariana Grande. Op vraag van een paar curatoren zal ‘HOOP’ binnen enkele weken ook in een Engelstalige versie verschijnen.

Meer informatie : www.sabientiels.be

Media