Luister Online radio

drenthe
Drenthe & Groningen
Luister
Nu
twente
Stream Twente
Luister
Nu
friesland
Stream Friesland
Luister
Nu
overijssel
Stream Overijssel
Luister
Nu
piratenplaten
Piratenplaten
Luister
Nu
stream1
4You
Luister
Nu
stream2
Stream Gelderland
Luister
Nu
hitradio
Hitradio Engelstalige Hits
Luister
Nu


Nieuwe Single Inge van Calkar : River !

Inge van Calkar brengt de derde single van het aankomende album RESET uit. Een aanstekelijk catchy zomersong dit keer.  Inge werkte voor haar nieuwe album RESET samen met twee jonge producers: Freek van der Heide en Jeroen Sjoers en hit-producer Peter Jordan (Hannover, DL) Het album komt uit op 29/9, maar Inge is alvast geboekt voor het Reeperbahn festival 2018. Daarnaast verzorgt zij in het najaar het voorprogramma van Gare du Nord in alle prominente zalen in Nederland (17 shows). 

Het creatieve proces is een wonderlijk ding. Je schrijft liedjes, neemt ze op, en ineens zie en hoor je alles anders. Dat overkwam Inge van Calkar, die we nog kennen van haar deelname aan De Beste Singer-Songwriter van Nederland. Gaandeweg is haar smaak, stijl en aanpak veranderd. Dan kun je wel stug door blijven gaan op de oude voet, maar de verlokkingen van een nieuwe richting zijn veel interessanter. Die innerlijke stem moest ze gewoon volgen voor komende, tweede album. De akoestische gitaar werd ingeruild voor een elektrische, terwijl de liedjes een elektronica injectie meekregen, die ze veel meer suspense geeft.
Inge werkt voor haar nieuwe album RESET samen met twee jonge producers - Freek van der Heide en Jeroen Sjoers - en hitproducer Peter Jordan uit Hannover (DE). Samen zorgen zij voor een unieke sound met gelaagde electronica. Wat je hoort is wat donkerder muziek dan voorheen, niet zo heel vreemd voor een zangeres met een afgeronde studie psychologie op haar naam. Van Calkar: ‘Die nieuwe nummers hebben een donkere laag die een kant van menselijkheid beschrijven die je liever niet laat zien.’ Soms is het een tikkeltje psychedelisch of James Bond-achtig. Bands als Radiohead en Garbage behoren tot de muzikale aanknopingspunten, net als sterke vrouwen PJ Harvey en Sia, terwijl ook de catchy popkant van Kylie doorsijpelt.
De eerste single van het album - I don’t mind - werd gereleased in januari en meteen gefeatured in de New Music Friday NL playlist op spotify, gevolgd door de Nederlands Viral 50, Absolute Alternative, New Alternative en Annemieke Schollaardts A-Lijst | NPO Radio 2. De tweede single Imaginary - kwam binnen op plaats 10 in de New Alternative Playlist. De nummers laten zich omschrijven als sexy indie pop rockers waar Florence ongetwijfeld haar mooiste jurk voor zou hebben aangetrokken, en anders PJ Harvey wel. De volgende singles staan in de startblokken.
Live is Inge een ‘verschijning’ in het wit, zij het niet per se in een jurk. Daar draagt ze een matching witte Fender Jazzmaster gitaar bij. Cooool!
Inge van Calkar verzorgde in het voorjaar 2018 de supportshows voor Miss Montreal, speelt in zomer op verschillende festivals en verzorgt in het najaar de support voor 17 shows van Gare du Nord. Ook speelt zij op het bekende Reeperbahn festival in hamburg.
Haar album RESET wordt gereleased op 29 september in Vera in Groningen.

Website : www.ingevancalkar.nl
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok Weigeren