DAB+, Kabelradio, TV en Internet

drenthe
Drenthe/Groningen
Luister
Nu
twente
Stream Twente
Luister
Nu
friesland
Stream Friesland
Luister
Nu
overijssel
Geheime Zender Hits
Luister
Nu
piratenplaten
Piratenplaten
Luister
Nu
stream1
Studio 4You
Luister
Nu
stream2
Gelderland
Nieuwe Ned. Muziek
Luister
Nu
hitradio
Hitradio Engelstalige Hits
Luister
Nu


Zomersingle van Marco Kimsen slaat in als een ‘Bom’

Met ‘De zon’ kondigt Marco Kimsen de zomer aan. Het is een Nederlandse bewerking van Sex Bomb’. Marco kreeg toestemming van uitgeverij BMG Talpa om deze cover van Tom Jones op te nemen. Het idee om een “ode” aan de zon te schrijven ontstond bij Marco enkele jaren geleden tijdens het bekijken van de zonsverduistering terwijl hij met de auto reed. Bij het bewonderen van binnenvallende zonnenstralen, de zons op-en ondergangen, en genietend van de warme zon schreef hij telkens zijn gedachten die hij daarbij kreeg op. Uiteindelijk heeft het toch nog vijf jaar geduurd voordat Marco besloot om deze notities uit de la te halen en zelf de tekst schreef van ‘De Zon’.


Volgens Marco is het een genot als de zon bij je binnenvalt. ‘Wie houdt er niet van de zon? We willen dat ze schijnt en praten veel over het weer. Bij ons in België noemen we de Zon “Lola”. Deze song is dan ook een regelrechte verheerlijking van de zon. Alsof zij de meeste warme, sexy verschijning ter wereld is. Dat komt duidelijk in de tekst naar voren waarin dubbelzinnige woorden verwerkt zijn’, onthult Marco.

‘De zon’ is derde single van Marco die op het Rood-Hit-Blauw label verschijnt. ‘Ronald Visch blinkt uit in de begeleiding die hij geeft. Samen met Dennis van der Kraan van Score Promotions heeft hij ervoor gezorgd dat ik inmiddels een behoorlijke naamsbekendheid heb opgebouwd in Nederland’ (en Belgie), aldus Marco.

De opname van het nummer vond plaats bij Lex de Groot. Hij is eigenaar van L.D.G. Produkties in het Belgische Herenthout. Voor Marco was dit de vierde samenwerking met deze producer die in België voor veel bekende artiesten producties heeft gemaakt. Ook was Lex verantwoordelijk voor de clipopname. Speciaal daarvoor reisde het gezelschap af naar het eiland Mallorca. Daar zijn prachtige zonovergoten beelden geschoten.

Bekijk hier de videoclip : Marco Kimsen - De Zon

Meer informatie : www.marcokimsen.nl
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.