Luister Online radio

drenthe
Muziekmix
Luister
Nu
twente
Stream Twente
Luister
Nu
friesland
Stream Friesland
Luister
Nu
overijssel
Stream Overijssel
Luister
Nu
piratenplaten
Piratenplaten
Luister
Nu
stream1
4You
Luister
Nu
stream2
Stream Gelderland
Luister
Nu
hitradio
Hitradio
Luister
Nu

Nieuwe Single Dries Roelvink : Het Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer !

't Is weer voorbij die mooie zomer was een hitsingle van Gerard Cox die werd uitgebracht op 13 oktober 1973. De single stond 5 weken lang op nummer 1 in de Veronica Top 40 en op nummer 2 in België. Het liedje heet origineel City of New Orleans en is een nummer van de Amerikaan Steve Goodman uit 1971 (in 1972 een hit voor Arlo Guthrie en in 1984 een hit voor Willie Nelson & The Highwaymen). Gerard Cox baseerde zich echter op de versie van de Frans-Amerikaanse zanger Joe Dassin (Salut les Amoureux) en maakte hiervan zelf de vertaling.
De versie van Dries Roelvink is (net als de vorige single ‘Sophietje’) een mash-up. Een mash-up is het op muzikaal verantwoorde wijze door elkaar mixen van twee of meer bekende hits of stijlen. Het fenomeen bestaat al jaren, maar is in de Deejay scene weer heel actueel geworden en in Amerika zijn er zelfs wedstrijden in. Op YouTube staan talloze, soms razendknappe, voorbeelden.

De versie van dit ‘Het is weer voorbij die mooie zomer’ is een mix van het origineel met een
Motown kostuum uit de collectie van ‘Alles kan een mens gelukkig maken’ hoewel het intro ook doet denken aan Waterloo van Abba, zoals u wilt en het heeft ook ‘Just Say Hello’ invloeden.
Uiteraard geheel aanvaardbaar, want Producers John van Katwijk en Marcel Schimscheimer waren de originele uitvinders van de indertijd zo succesvolle Froger sound.

De song werd opgenomen in de Soundwise Studio in Amsterdam van Eric van Tijn en Jochem Fluitsma speelt de gitaren.
Dries memoreert graag aan het feit dat er tijdens de gezamenlijke lunch voor meer dan 100 Top 40 hits bij elkaar aan tafel zat, dus hij vertrouwt er op dat zoveel kennis het niet snel mis kan hebben.

De brede herwaardering van Dries Roelvink, die werd ingezet als gastcolumnist bij het dagelijks veelbeluisterde nieuws programma van Sven Kockelmann op Radio 1 én de uitzending van de breed gewaardeerde Talpa TV serie ‘De Roelvinkjes”, kreeg zijn follow up in serieuze programma’s zoals Pauw, Jinek, RTL Late Night en Dries werd zelfs op pad gestuurd door RTL Boulevard als parlementair verslaggever, een rol die hij met glans vervulde, want hij kreeg elke minister bereidwillig voor de camera, wat lang niet elke verslaggever lukte.

Muzikaal is Dries inmiddels ook druk bezig om een brug naar nieuw publiek te slaan en de waardering voor deze repertoire omslag is in het land al een enorme hit, want ‘Sophietje’ zorgt overal voor feest, van café tot aan festivals zoals Dutch Valley, waar hij dit liedje in primeur liet gaan (zie You Tube videoclip).
Ook het aantal volgers op Spotify, You Tube en andere Socials, is snel stijgende.

“Het is weer voorbij die mooie zomer’ is o.a. speciaal opgenomen als single voor België, waar de TV serie ‘De Roelvinkjes’ nu ook te zien is. De videoclip van dit liedje speelt zich daarom ook af in het gezellige Antwerpen. Dries is daar momenteel druk bezig met zijn promotie voor de Vlaamse radio en tv.
Inmiddels is de verrassend opgefriste hitsingle nu dus ook uit in Nederland.
Het is overigens niet de bedoeling dat Dries doorgaat met alleen maar bewerkingen van oudere hits, want in het nieuwe jaar zullen er wel degelijk verrassende nieuwe, originele songs, gaan verschijnen.
Zijn hoofddoel en grote droom via dit alles is om na het uitverkochte Paradiso Concert in 2018 op termijn een volgende (grotere) stap te zetten op concertgebied.
Een artiest mag dromen en die van Dries zijn nog lang niet voorbij!

Bekijk hier de videoclip : Dries Roelvink - Het Is Weer Voorbij Die Mooie Zomer

Meer informatie : www.driesroelvink.nl
Cookies maken het eenvoudiger voor ons om onze diensten te leveren. Met het gebruik van onze diensten geef je ons toestemming om cookies te gebruiken.
Meer informatie Ok Weigeren