Muziek

"Do You Know" 2de Single van Formatie Xcoop !

Gepubliceerd mei 13, 2021
Na "Feel" die bij heel wat radio's in Nederland goed werd onthaald, brengt Xcoop als 2de single "Do You Know" op de markt. Stilaan begin Xcoop zijn eigen unieke sound te ontplooien, want in deze tweede single zit heel wat diepgang.
Meer diepgang dan in de eerste single "Feel" maar dat was toen een bewuste keuze van de formatie. "Feel" beschrijft dan ook de onverschilligheid van mensen onder elkaar die op zich al koud aanvoelt.


De nieuwe single "Do You Know" gaat over de zoektocht in onszelf na het verlies van een geliefde, familie of een goede vriend of zelfs een huisdier.
Xcoop durft de confrontatie met ware gevoelens aan te gaan. Ze is niet gericht op clichématige perceptie waarbij gevoelens worden weggelachen of er niet bij mogen horen.
Geen stoerdoenerij bij Xcoop dus, alhoewel we nog niet weten wat de derde single zal brengen. En dat is nu net zo leuk bij Xcoop dat het steeds een verrassing zal zijn.
De tekst is weerom van leadzangeres Adelyna Wega. De subtiliteit waarmee ze de tekst inkleed past volledig in de compositie en productie van synthesizer goeroe Peter Stinissen, die met zijn syntheziser-violen en pallets van klanken een tof en herkenbaar harmonisch geheel heeft doen ontstaan. De videoclip van "Do You Know" , te bekijken op hun website www.xcoop.one, is opgenomen in de prachtige bossen van Brugge op een vroege ochtend in maart 2021.
Xcoop hoopt stilaan voet aan de aarde te krijgen in het muzieklandschap. Ze wordt daarbij bijgestaan door Jeanette van Artiestenpromotie.net
De leden van Xcoop waarderen Jeanette haar inzet en ook de menselijke en warme manier waarop ze haar job uitvoert.

Voorlopig zal Xcoop nog geen life optredens doen en dat is ook een bewuste keuze. Het creëren in de studio geeft momenteel de meeste voldoening. Op termijn zouden ze graag met een team muzikanten live op een podium staan. Ze beseffen dat dit niet voor vandaag of morgen is. Wat ze wel weten is dat er tegen die tijd voldoende materiaal is om een hele avond te vullen!

Meer informatie : www.xcoop.one

Media