Muziek

Single Gerard Rinsma : It strân fan Ipanima !

It stran fan Ipanama is de tweede opvallende single van het aankomende album "It alderbeste dan mar!'' van Gerard Rinsma !

Gerard Rinsma is naast zijn beroep als dominee van de protestantse kerk door de jaren heen ook als singer-songwriter actief. Zijn eerste solo cd uit 2009 (Remaster 2016) 'In Minske Sin' werd door de regionale pers lovend gewaardeerd; zijn samenwerking met de rockband Grace (2017) resulteerde in een goede ontvangen cd met daarop 18 in het fries vertaalde songs uit de TOP 2000 en binnenkort is hij als singer-songwriter volop te horen op zijn nieuwe cd 'It allerbeste dan mar! (het allerbeste dan maar!)'. Hoewel bij gelegenheid hij uitstapjes in het nederlands heeft gemaakt, is hij door de jaren heen zijn moedertaal - het fries - trouw gebleven. In de uitnodiging voor de albumpresentatie spreekt Dominee Rinsma zich opnieuw luid en duidelijk uit:

"Samen met Mike Roelofs, BJ Baartmans en mijn muzikale vrienden van de gospelrockband Grace geef ik een eenmalig concert en wat zou ik het fijn vinden, als jullie hierbij aanwezig zouden kunnen zijn. Want voor mij is dit een uitgelezen gelegenheid om een bijzonder zware en verdrietige periode in ons leven af te sluiten.
In de tijd van heftige strijd om recht en waarheid ben ik de bijbel – en dan met name de psalmen – opnieuw en anders gaan lezen; sterker: is de bijbel op een andere manier tot mij gaan spreken. Directer, alsof de teksten speciaal voor mij geschreven waren.

En gelukkig waren er muzikale vrienden, die achter de cynische ironie in mijn teksten een oprecht profetische verontwaardiging beluisterden en die mij daarna zo geweldig hebben geholpen om ze het muzikale voetstuk te geven, dat ze in onze ogen verdienen.

Meer informatie : www.gerardrinsma.nl

Media