Nieuws

Nieuwe Single Bowe : Voel!

Gepubliceerd juni 01, 2020
Singer songwriter Bowe (Boudewijn de Jong) uit Arnhem bracht zijn vierde Nederlandstalige single uit die Voel! heet. Toch voelde het allemaal anders dan anders...
Voel! is geschreven door Boudewijn de Jong (Bowe), gitaren, bas, vocals en keys door Bowe. Drums Florian Hoefnagels, Backing vocals en productie Bowe en Kevin Patrick. Mix Dick Kok Lab-3. Mastering Q-Point.

De single was al praktisch af en toen kwam het coronavirus. Bowe zat met zijn handen in het haar over wat hij moest doen. Zou een feelgood 'eiland hoppende' single hem wel in dank afgenomen worden in deze tijd? En dan heet het ook nog eens Voel!, wat ook verkeerd opgevat zou kunnen worden.

"Het is maar muziek, het is afleiding en het heeft totaal niets met het coronavirus te maken. Optreden zit er nu niet in, dus even totale focus op muziek uitbrengen. Dit is de eerste van tien nieuwe songs, dus voorlopig hoef ik me nog niet te vervelen!"

Bowe kwam uiteindelijk zelf tot de conclusie: het is maar muziek, het is afleiding en het heeft totaal niets met het coronavirus te maken. Hopelijk maakt het wat mensen blij en dan is het doel bereikt. Daarnaast zijn de komende tijd alle live shows geannuleerd, dus focussen op het uitbrengen van nieuwe muziek leek nog helemaal niet zo'n slechte optie.
"Alles zelf inspelen is een unieke kans om totaal compromisloos te werken en tegelijkertijd keihard tegen je eigen beperkingen aan te lopen."

Het verhaal achter de single

Bowe nam vorig jaar de single 'Laat me Leven' op met The City of Prague Philharmonic Orchestra. Groot, groter grootst werd het. Nu besloot hij om het over een andere boeg te gooien door alleen in zijn studio alles zelf in te spelen. Aan de ene kant een unieke kans om compromisloos te werken, aan de andere kant een keiharde confrontatie met je eigen beperkingen volgens Bowe.

In het proces raakte Bowe een beetje verstrikt in een web van meer dan 80 audiosporen met koortjes, mandoline, een berg gitaren, samples en synthesizers. Hij besloot met al zijn sporen naar Haarlem af te reizen, waar producer Kevin Patrick de song een knip- en scheerbeurt gaf en meer terugbracht tot de essentie. Bowe besloot ook de elektronische drums grotendeels te vervangen voor echte drums met behulp van de Velpse drummer Florian Hoefnagels.


Meer informatie : www.bowemusic.nl

Media